Producten

Producten

AIKO azalea's vormen een ware revolutie binnen het azaleasortiment. Hun gevulde bloemen geven een nieuwe dimensie aan deze populaire plant.

Alle Aiko producten
Presentatietips

Presentatietips

Een AIKO® biedt heel wat mogelijkheden in de huiskamer. Klik hieronder voor een aantal ideeën om je AIKO® de plaats te geven die hij verdient.

Meer tips

Consumenteninfo

AIKO staat voor een kwaliteitsproduct. Bij een goed onderhoud bloeit de plant minimaal 5 weken. Om je wekenlang te laten genieten van jouw bloeiende AIKO geven we graag volgende onderhoudstips:

  • Let bij aankoop van een AIKO erop dat de bloemknoppen gelijkmatig gezwollen zijn en zeker voor de helft kleur tonen. De bloemen mogen op het punt staan om open te komen. Dit garandeert een uitstekende bloei in de huiskamer.
  • AIKO's houden van licht maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant liefst niet in de directe omgeving van een warmtebron. Bij normale huiskamertemperatuur (15-25°C) gedijt de plant het best.

  • AIKO's verkiezen een vochtige potkluit maar willen geen natte voeten ("azalea is een drinker maar geen zwemmer"). Je kan best om de 3 dagen water geven en de volgende dag het teveel aan water in de plantenschaal of sierpot weer weggieten. Een andere methode is de plant tweemaal per week gedurende een kwartier onder te dompelen en het overtollige water te laten uitlekken.
  • Voor het overige stelt de plant geen bijzondere eisen. Bemesting is niet nodig. Uitgebloeide bloemen mag je verwijderen.